Utbud och efterfrågan, det är vad det handlar om för att man ska få ett företag som fungerar och dom håller sig flytande. Men då det finns många bra idéer och mycket vilja men kanske inte alltid pengar är det fint att man kan söka pengar för sina idéer av människor som gillar ens idé. det handlar om Crowsfunding som växer sig allt större.

1076945-marketing-mix-background-conceptVi har i tidigare inlägg skrivit om hur man kan utveckla sitt företag, men för många handlar det även om att först lyckas blåsa liv i det. Genom att få stöd för sin idé får man även ett tecken på att ens idé är bärande och man får lite mer vind under vingarna.

Från riskkapitalister till gräsrötterna

Länge har riskkapitalisterna styrt och ställt och suttit på den stora och avgörande makten om ett företag ska få komma till eller inte om det handlar om att idén behöver pengar. Nu har spelreglerna ändrats något så otroligt. Detta genom crowdfunding, eller gräsrotsfinansiering. Vad det handlar om är att man kan gå in och be ett bidrag till en idé som man gillar och som man gärna vill se bli förverkligad. Först ut var det kulturen som var först ut där man kunde skänka pengar till olika projekt man ville se bli förverkligade och sedan följa. Nu har denna rörelse blommat ut och man kan med det se att företag hakat på för att både få uppmärksamhet men även finansiera olika projekt.

Runt om i världen finns det ungefär 600 olika plattformar man kan söka finansiärer på varav Kickstarter är den största. Man kan få in mycket med pengar och är det många som bidrar så handlar det inte om stora summor som man behöver lägga ut.