Det blir allt viktigare att nätverka och marknadsföra sig själv för att få det jobb man vill ha. Det talas mycket om vikten av att marknadsföra sig i sociala medier, men man bör inte glömma bort klassiska, väl beprövade metoder.

Om du inte har konton på åtminstone Facebook, Twitter, Linkedin och Instagram, då finns du inte. Det är det budskap som möter många idag. Och visst är Twitter ett bra sätt att nätverka, samt att marknadsföra sig själv. Många av landets ledande tidningar har rekryterat en eller flera ledarskribenter efter att ha läst deras tweets. Och visst finns det jobbannonser som bara hamnar på Linkedin, och därför blir svåra att hitta för den som inte har ett konto där. Några tips på hur din Linkedin-sida bör se ut hittar du här.

Sociala medier är gratis att använda, men de kan ändå innebära en kostnad. De har en förmåga att sluka tid, som bättre skulle kunna användas till något annat. Fundera därför på om du verkligen använder tiden på Twitter och liknande effektivt.

Män med stora visitkort

Beställ visitkort

Men man bör inte glömma bort den klassiska marknadsföringen. Strindberg använde inte sociala medier. Det gjorde inte den heliga Birgitta heller. Ändå hör dessa två till de mest kända svenskarna genom tiderna, och de hade nätverk som sträckte sig långt utanför landets gränser.

Den heliga Birgitta hade dock hjälp av högre makter, och Strindbergs eld var som bekant den största i Sverige. Den som vill bygga nätverk och marknadsföra sig idag får vara beredd på att investera lite, exempelvis genom att beställa visitkort. Köp visitkort Malmö, eller var som helst i Sverige, så att du kan dela ut dem när du träffar någon och ni kommer in på affärer eller jobbmöjligheter. Strössla inte med visitkort, men dela ut dem till de som du tycker förtjänar dem. I många delar av Asien behandlar man sina och andras visitkort med största vördnad, och förvarar dem i speciella fodral. Gör det du med!

Om du redan har visitkort på jobbet, men har börjat se dig om efter en ny anställning, kan det vara smart att beställa en uppsättning privata visitkort, att ge till intressanta arbetsgivare.